Rabu, 9 September 2009

TENTERA SASARAN PAS


Memandangkan jumlah undi Pos yang sangat besar di Kerusi N31 Bagan Pinang, PAS sedang mengatur strategi menawan dan mendapatkan undi Pos dari warga Angkatan Tentera Malaysia(ATM) supaya mereka dapat memenangi kerusi N31 Bagan Pinang.
Blog-blog PAS dan Pakatan Rakyat di Negeri Sembilan mula memfokuskan sasaran mereka ke arah golongan Tentera, dan berkemungkinan juga calon yang dipilih berlatar belakang tentera.
Persoalanya, seperti biasa PAS menuduh UMNO mengamalkan budaya Politik kotor dengan menyalahgunakan kuasa dengan mempergunakan SPR dalam pilihan raya. Namun, jika seperti yang dituduh undi Pos adalah undi tipu atau undi paksa, mengapa PAS harus lagi menumpukan usaha mendapatkan undi pos tersebut.
PAS seringkali beretorik. SPR tidak telus la, UMNO menang undi hantu la, namun bila mereka menang semuanya betul dan ok. Inilah pilihan Rakyat, walhal mereka menang dengan cara yang jijik menyerang peribadi calon, mengamalkan budaya samseng dan menjanjikan syurga.  Itu adalah politik tidak matang!

Wahai tentera-tentera perwira Negara, usahlah dipermainkan oleh sentimen keagamaan oleh Parti PAS itu. Semuanya demi kuasa.
Sebelum-sebelum ni PAS tak kisah pun dengan Tentera, Kerajaan Barisan Nasional sentiasa menitik beratkan usaha menjaga kebajikan dan keselesaan setiap Tentera dari masa ke semasa. Kehidupan setiap warga ATM semakin hari semakin baik dan pelbagai insentif serta kemudahan dinikmati.
Awas taktik kotor PAS!!!

3 ulasan:

Dollah berkata...

Awas taktik kotor UMNO.

Halim Tuah berkata...

PAS TIDAK BERTERIMA KASIH & TIDAK MENGHORMATI ORANG YANG BERJASA
Pada 16 April 1985 Allahyarham Ustaz Abu Bakar Hamzah telah menegur pucuk pimpinan PAS dalam memonya kerana telah melupakan jasa UMNO/BN yang pernah memberikan nikmat hidup sewaktu Kerajaan Campuran tahun 1974-1977. Apabila PAS keluar, mereka mula memaki hamun UMNO/BN dan berpura-pura lupa seperti ‘Kacang lupakan kulit’. Menurut Ustaz Abu Bakar Hamzah, sikap para pemimpin PAS adalah sikap orang yang tidak mengenang budi & sebagai orang yang berbudi rendah serta tidak layak bagi orang yang mengakui Ulamak memimpin Ummah Islamiyah. Nabi SAW memerintahkan kita agar menjadi manusia yang tahu bersyukur dan berterima kasih. Sabda Nabi SAW yang bermaksud, “Siapa yang tidak berterima kasih kepada manusia (yang membuat kebaikan kepadanya) ia dianggap tidak bersyukur kepada Allah”. (Riwayat Ibnu Abi Dunya). Tapi bagi orang PAS, jelas bertentangan dengan hadis tadi, mereka mendakwa cukuplah bersyukur kepada Allah dan tidak perlu berterima kasih kepada makhluk. Maka jelaslah sikap demikian menggambarkan sikap orang bermazhab JABBARIYAH iaitu menganggap semua perkara adalah datang langsung dari Allah, sementara makhluk tiada hubungan langsung. Tapi bagi AHLIL SUNNAH WAL JAMA’AH menganggap walaupun Allah sebagai penentu kepada segala kejadian, namun makhluk juga ada kaitan sebagai mengadakan sebab-sebab yang diizinkan Allah jua.

http://www.youtube.com/watch?v=PRzYG9vJXAQ

http://www.youtube.com/watch?v=D8Dw3Pv1Lbc

http://www.youtube.com/watch?v=LtRlJNbS_Ec

Daud Mili berkata...

orang pilah?